Zamieszczone przez patrykL
"Informacja na temat stosowania INNYCH olejów niż te z ASO:
"Szanowny Panie,
Zgodnie z informacjami, które posiadamy w Centrum, serwis może wykonać usługę na życzenie klienta wykorzystując olej dostarczony przez klienta.
W takiej sytuacji partner serwisowy dokonuje oceny czy olej dostarczony przez klienta zgodny jest z normami VW oraz czy znajduje się w oryginalnym opakowaniu i jest w odpowiedniej ilości.
W przypadku wątpliwości co do zgodności z Normami VW jak również wątpliwości co do zawartości dostarczonego opakowania Serwis może odmówić, ponieważ zalanie takim olejem może być w przyszłości przyczyną poważnych awarii silnika.
W przypadku zastosowania oleju dostarczonego przez klienta wymagana jest czytelna adnotacja na zleceniu odnośnie ilości i nazwy oraz zgodności z normą VW zastosowanego oleju.
itd.....
Z poważaniem
Małgorzata Grześkowiak
Centrum Informacji Klienta Volkswagen
Infolinia: 0-801 200 400 pn-pt 8:00 -20:00
www.volkswagen.pl [email protected] "
Olej ma mieć odpowiednią normę VW, opakowanie oleju ma być zamknięte fabrycznie ( nie otwierane)...słyszałem, że wymyślają też by udokumentować zakup paragonem/fakturą itd... jak ja jezdziłem ze swoim olejem kiedyś do ASO to nie chcieli niczego jedynie sprawdzali normę VW.
Ważne, by przed zlaniem oleju z silnika jasno określili się czy wlewają Twój dostarczony olej czy też nie. A nie, że zleją olej z silnika a potem powiedzą że olej dostarczony się nie nadaje bo... ponieważ... :diabelski_usmiech i muszą wlać SWÓJ w 100% oryginalny :wink:
Komentarz